Autor: 021.rs

Novi Sad
08.03.2018.
09:55 > 10:01
Celodnevni monitoring prohodnosti vodenih korita i stanja nasipa biće uveden na teritoriji Novog Sada, a u sklopu priprema za eventualnu odbranu od poplava, odlučeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
  • suncica

    12.03.2018 00:01
    cuvajmo sebe i vazduh
    Postovana-ni, pisano 08.03.2018.11:57 i Postovani Gospodine Jovane , pisano, 09. 03..2018 07:26! prvo da vas POZDRAVIM, i druge divne pozitivne LJude, koji su DOBRI! Nesto sto me je uznemirilo, je to isto sto ste i vi osetili, Gosp. Jovane, je ta, izuzetna negativnost, kod, nekih, neljudi, jedino tako mogu da ih nazovem! KADa se sretne, covek sa takvima, nadam se jos kratko, vreme, oseti skoro fizicku, nelagodnost! Nemam pojma, o cemu se radi, ali je tako! Pazite, skoro, takve osobe, se nalaze, ne samo na ulici, kao izvesna, totalno izbezumljena, kako je normalan covek vidi, ta uvezi, smeca, vec i na drugim, mestima, gde se iznad, svega ocekuje,ljudskost i pomoc!!!! Sve sam Vas razumela i verujte , ima nas veliki broj sokiranih! Kako su preuzeli, HA,"vodjstvo", u nemaru, drskosti, histeriji, itd... kako ljudi mogu biti takvi, kao ovi neki,sada? Usvakom slucaju, posle,nevremena,kise,DOLAZI SUNCE! Razmisljajmo tako,i sto im manje budemo poklanjali paznje, to ce se vise rasplinjavati i nestajati, kao oblaci! Sve najlepse i u to ime, UDAHNIMO duboko NAS VAZDUH!
  • Jovan

    09.03.2018 07:26
    4suncica
    Draga Sunčice, nažalost, nema više nikakve savesti kod odraslih. Iz prve ruke se upoznao sa mentalnim stanjem građana ovog grada. Izlazim iz kola u strogom centru grada, kad žena na uglu dve ulice ostavlja kesu sa smećem. Viknem za njom da bi mogla svoje smeće da baci u kontejner, na primer, na šta se ona okreće, prilazi mi i kreće da govori kako ona plaća (ne znam šta, nije dovršila rečenicu), kako ja ne treba da vičem na nju (pošto sam bio van sebe od besa), i šta ja to hoću od nje. Besan kao ris, vičem i pitam je kako je nije sramota da baca smeće, pa ni manje, ni više nego u moj kvart, gde živim, pitam je da li ja treba možda da gledam njeno smeće svaki dan, na šta me ona pita "A, gde ti živiš?" (iako u svakom momentu se ja njoj obraćam sa "Vi", dok se ona meni obraća sa "ti"), na šta joj odgovaram da živim u zgradi iza ćoška (iako uopšte ne vidim kakve to veze ima, i da ne živim, to ne menja činjenicu da je ona bacila smeće u sred strogog centra grada). I dalje besan, pitam da li joj je zaista toliko teško da tu malu kesu ponese sa sobom do prvog kontejnera, na šta ona i dalje govori kako ne treba da vičem na nju. Okreće se od mene, odlazi, a ja je besno nazovem ono što ona zaista i jeste - "smećarka". Šta dalje reći...
  • Novosadjan

    09.03.2018 00:53
    Jel to vazi i za uzorne firme ili samo za gradjane
  • /

    08.03.2018 23:13
    /
    poceo je mart, sta je ono obecano da ce se desiti od infrastrukture u gradu?
    jel most?
  • LALA

    08.03.2018 14:10
    samo u Smrdiji
    Dok su druge drzave gradile nasipe nasi politicari su punili dzepove .
  • suncica

    08.03.2018 13:50
    cuvajmo sebe i prirodu
    Postovana-ni, hvala, na lepom obracanju, prema mom vidjenju, nase na zalost, nimalo lepe stvarnosti! Sigurno je da se slazem sa Vama, da kada ne pomaze edukacija, do poslednje opomene, neophodne su mere, kojima se mora spreciti, svaki dalji prekrsaj! Meni je samo dosadilo, da se skoro po svakom,pitanju mora neko Moliti, za nesto sto u stvari, ne treba moliti, vec je to samo po sebi jasno da se NE sme! Pa ako stize molba a ne naredjenje od odgovornih lica,mora da je crveno svetlo, ovoga puta od opasnosti! Meni je drago da ima nas koji zelimo da vidimo sunce i na cistoj vodi kako se ogleda, i kroz granje naseg predivnog drveca, koje nas mudro cuva, a o pijacoj vodi, bez koje ne mozemo, da ne pricam! Lep, nasmejan cist pozdrav!
  • DTD

    08.03.2018 13:40
    ko hebe narod
    A da vi lepo ispraznite akumulaciono jezero kod Đerdapa? Naravno da vam to ne pada na pamet, jer od toga VI nemate nikakve vajde. Bolje poplave, e tu se već može leva ruka desni džep.
  • proka

    08.03.2018 13:04
    što je sigurno , sigurno
    kada vidim sastav štaba i pročitam glavni savet " ne bacajte otpatke u kanal " dođe mi logično da nabavim pojas , mišiće, dušek i patkicu ...
  • @Suncica

    08.03.2018 11:57
    Draga...u ovoj zemlji sa neizgrađenom svešću o bilo čemu vrede samo kazne. Najbolji su pokazatelj edukacije.

    Na žalost se sprovodi selektivno - "sve su životinje jednake samo su neke jednakije od drugih"! Što zemljačke a što imasemožese varijante.

    Ne vidim drugi metod nego zasede! I upućivanje na prinudni rad sa oduzimanjem kompletne imovine! Kako drugačije?
  • Simbe

    08.03.2018 11:50
    More nek nas poplavi!

    Bolje i voda nego go.na!
  • suncica

    08.03.2018 11:40
    cuvajmo sebe i prirodu
    Kako bi nekome , bilo jasnije,koliku stetu izaziva, "bezazleno" bacanje smeca, u potoke,odvodne kanale, reke, bilo bi lepo ,napraviti specijalne emisije! Kratke,minut-dva, koje bi iznenada stigle sa cinjenicama o posledicama, po sve nas, a da nekazem o podvodnom svetu! ionako ima toliko reklama, a iznad svega, duuugih, da covek zaboravi sta je gledao, film,seriju ili sta god vec! Pa ubaciti, izmedju tih reklama. Covek je zivi kompjuter, ostalo bi to u memoriji, pogotovo kod decice, a kod nekih starijih bi to probudilo"mozda",osecaj krivice, da sa svojim nemarom, unistavaju i sebe i sve nas, a o buducim generacijama da nepricam! A znamo svi, da Crvena Tabla sa znakom, STOP, ili STROGO ZABRANJENO, ipak deluje, ako se postavi od zvanicnih lica, na takvim mestima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna